9 Nisan 2013 Salı

Merhaba


Bugün Konya masaj salonları blogunda masajın etkilerinden bahsediyoruz.

Masaj sırasında öncelikle kan dolaşımı artar, bu durum pek çok rahatsızlığın kendiliğinden düzelmesi için bile yeterli olabilir. Kan dolaşımının artması ile organ ve dokulara taşınan kan artar ve taşınan oksijende artış saglanır. Oksijen tüm organizmanın ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağı sayılabilir. Organ ve dokulara taşınan oksijen o bölgelerde biyokimyasal olayların daha iyi olması ve bu reaksiyonlar sonrası vücut için zararlı olan asidik maddelerin daha az miktarda üretilmesini sağlar.

Diğer bir olay ellerle yapılan baskı sırasında lenf dolaşımının düzenlenmesidir. Bu dokularda biriken bazı zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Cilt ve cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler vucuttan atılır. Masaj adeta bir detoks vazifesi görür.

Masajın bir diğer faydası, uygulama sırasında bilinçli masörlerin, kişinin bile hissedemeyeceği oranda belli bölgelere yaptığı baskı sayesinde vücutta belirli hormonların salınmasıdır ki, bu da bilinen veya bilinmeyen pek çok rahatsızlığın sağaltımını beraberine getirir. Akupunkturun tedavi prensiplerine benzer etki ile salınan bu hormonlar hedef organda düzenleyici etki göstererek oluşmuş bazı rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olmaktadır.

Konya masaj salonları ve Konya bay ve bayan masörler blogu olarak mutlu masajlar dileriz.

0 yorum:

Yorum Gönder