20 Nisan 2013 Cumartesi

Tayland-Tai Masajı

Thai, Tai, Tay veya Tayland masajı olarak da bilinmektedir.

Tayland-Tai masajı, temel yapısını Hint Yoga ve Çin geleneksel tıbbının oluşturduğu bu masaj modeli çoğunlukla baskı ve germe hareketleri yapılır. Giyinik olarak yarı sert bir zemin uygundur. Thai masajı, altmış çeşit germe, çekme, esnetme ve baskı hareketleri uygulanır. Bu masaj bir buçuk saatten dört saate kadar sürebilir. Masaj sırasında kişide her ne kadar rahatsızlık versede  masaj sonunda ciddi derecede fark edilebilir bir rahatlama görülür.

Tayland’da 2.500 yıldan bu yana yapılan ve Tayland’ın geleneksel şifa sanatlarından olan Thai masajının temel yapısını Hint Yoga ve Çin’in geleneksel tıbbı oluşturur. Thai masajı, Uzakdoğu felsefesi ve bilgisi ışığında, tamamıyla doğal ve insan sağlığını hem zihinsel hem de bedensel yönden iyileştirmeyi amaç edinen masajdır. Teknik olarak; vücuttaki enerji akış dengesini sağlamak için enerji kanalları üzerinde bulunan noktalara pres ve eklem esnekliği ve hareketliliğini sağlamak için pasif yoga hareketlerini kapsar. Thai masajı kıyafetli bedene ve yer minderi üzerinde yapılır.

Bu yöntem pasif esneme ve yumuşak basının vücudun enerji hatlarına uygulanmasıyla yapılır. Çok eski olan bu teknik Buda zamanından geldigi sanılır. Shiatsu, akubası ve yoganın karışımı denilebilir. Masörler belli noktalara baskıyı baş parmakları, elleri ve ayaklarıyla uygularlar. Vücudun enerji akımını canlandırır ve müşterilerine esneme dahil bazı hareketler yaptırılar. Thai masajı esnekliği artırır, stresi azaltır, iç organları uyarır ve vücudun enerji sistemini dengeler.

Konya masaj salonları ve Konyada bay, bayan masörler blogu.

0 yorum:

Yorum Gönder