21 Nisan 2013 Pazar

Volkanik Taş Masajı


Alternatif bakım olarak değerlendirilen sıcak taş masajı, binlerce yıldan buyana Uzak Doğuda uygulanır. 1993 yılından beride masaj terapisti Mary Hanigan tarafından uygulanmaya başlamıştır. Terapist Mary omuzunda oluşan incinmeyi giderebilmek için çeşitli yöntemler araştırırken ve özellikle ısının kaslar ve dokular üzerinde ne kadar olumlu, rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu da bildiği için volkanik taş bakımı uygulamaya başlamıştır.

Sıcak taş masajı su içinde ısıtılarak bakıma hazır hale getirilen siyah renkteki pürüzsüz, yassı ve oldukça sert yapıda olan bu taşlaın sırt, boyun, bel, avuç içi,a yak parmak araları, karın gibi vücudun belirli noktalarına yerleştirilmesi ile uygulanmaktadır.

Bu uygulamada lav taşları özellikle ısıyı iyi tuttuğu ve geç soğuduğu için tercih edilir. Kaslar üzerinde termoterapi etkisi sağlayan sıcak taşlar ile vücuda nüfuz eden ısı kan dolaşımını hızlandırır, hücrelerin daha fazla oksijen ile temesa geçmesini ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Volkanik taşlarla yapılan düzenli bakımlar vücudumuzda şakra adı verilen enerji merkezlerini uyararak bedenimizi negatif enerjiden arındırılır. Ruh ve beden enerjisini yeniler ve çok ciddi bir şekilde ruhsal, zihinsel ve fiziksel anlamda rahatlama sağlar.


Konya masaj salonları blogu. Konya bay ve bayan masörler blogu.

0 yorum:

Yorum Gönder